Description

UGGERBY: I uge 36 begynder nye hold i Uggerby Kirke med babysalmesang og børnebongo. Det er Tversted og Uggerby pastorat, der tilbyder denne musikalske aktivitet til børn op til tre år og deres forældre i Tversted-Uggerby og omegn.

Babysalmesang er blevet meget populært over hele landet – og med god grund. Et lille barn på få måneder forstår endnu ikke sprogets indholdsmæssige betydning, men er derfor så meget desto mere modtagelig for det ”sprog” der er i musikken. Derudover er babysalmesang en rolig og nærværende stund mellem forælder og barn. Det lidt fortærskede udtryk ”kvalitetstid” kan faktisk med rette bruges her. Til babysalmesang synges der fortrinsvis salmer fra den danske salmeskat, men der vil også være plads til børnesange, sanglege, rim og remser og folkemelodier. Organisten vil også deltage på orglet en gang eller to, så børnene kan få en blid introduktion til dette for mange lidt fremmede instrument. Bevægelse rundt i kirken med børnene på armen, er også en stor del af babysalmesangen. Det giver børnene mulighed for at fornemme stemmens klang forskellige steder i rummet, samt musikkens uadskillelige sammenhæng med kroppens bevægelser.

Det er naturligvis ikke kun de helt små børn, der har glæde af samværet omkring musikken med deres forældre. Mens babysalmesang i sagens natur er et tilbud til babyer (ca. 1-9 måneder) er børnebongo for børn fra ca. 1 til 3 år og deres forældre eller en bedsteforælder. Børnebongo er en videreførelse af babysalmesang, hvor vi ligeledes skal synge, danse, lege og spille på små instrumenter.

Man behøver ikke have nogle musikalske kvalifikationer for at gå til babysalmesang eller børnebongo med sit barn. Barnet har selvsagt ikke nogen holdning til kvaliteten af mors eller fars stemme. Det er altså uden betydning, om man – med voksne ører - synger godt eller mindre godt. Det, der har betydning for barnet, er det nærvær og den kontakt, der formidles gennem mors eller fars stemme. Den vil altid være yndlingsstemmen, uanset hvordan den lyder.

Babysalmesang forgår i Uggerby Kirke hver torsdag formiddag kl. 10.15.11.30. Efter selve babysalmesangen i kirken, som varer 30-40 minutter, er der kaffe, te, lidt brød og hyggesnak i Uggerby Gl. Skole indtil ca. kl. 11.30. Første gang er torsdag den 5. september.

Børnebongo foregår ligeledes i Uggerby Gl. Skole/ Uggerby Kirke og er hver tirsdag eftermiddag kl. 16.15-17.00. Første gang er tirsdag den 3. september.

Tilbuddet er gratis, men kræver tilmelding. Skriv til kirkesanger Christina Kjærulff.

Eftersom Bindslev Kirkes organist i øjeblikket er på barsel, er der indgået aftale mellem Tversted-Uggerby Sogn og Bindslev Sogn om at børn fra Bindslev og omegn er meget velkomne til babysalmesang og børnebongo i Tversted.

Location

Bigger Smaller

Aktivitets detaljer

Reservationer indtil:09/03/2020 10:15
Starter:01/01/1970 00:00
Slutter d.:09/03/2020 11:30

Tversted Turistinformation & Feriepartner Tversted
Østervej 2, Tversted
9881 Bindslev
+45 98 93 12 93