Lokalt projekt indstillet til pris

Tidligere på året modtog Bunkergruppen Hirtshals 8.700 kr. fra Feriepartner i Tversted som et led i feriehusudlejerens såkaldte oplevelsespulje, der er en pris til lokale projekter, der tilfører værdi og en god oplevelse til både fastboende og turister. Nu er der måske endnu flere penge på vej til det fine initiativ. Bunkergruppen Hirtshals er nemlig blevet indstillet til at modtage årets hovedpris som det bedste lokale initiativ i Danmark i 2018 i konkurrence med 17 andre projekter.

Den landsdækkende kæde af feriehusudlejningsbureauer i Feriepartner Danmark har i år støttet lokale arrangementer og idéer med mere end 1 mio. kr. Blandt de udvalgte projekter er bl.a. Løkken Molefestival, Thy Hike, Musik i Fyret i Blåvand osv. Året afsluttes med en kåring af de 3 bedste, der samlet får yderligere 100.000 kr.

- Jeg har valgt at indstille Bunkergruppen Hirtshals til finalen fordi projektet lever fuldstændig op til intentionerne med prisen om at skabe en varig oplevelse for både beboere og turister her i Tversted, siger bureauleder Jesper Smidt fra Feriepartner Tversted.

Bunkergruppen Hirtshals, tilbyder guidede ture i det tyske kanonbatteri i Tversted, et tilbud der henvender sig både til de mange turister i området men også til fastboerne og andre besøgende i byen.

- Jeg valgte selv at støtte Bunkergruppen Hirtshals tidligere på året fordi jeg fandt det både spændende og visionært. Personligt har det desuden været vigtigt for mig, at jeg på denne måde kan være med til at give noget tilbage til det lokalsamfund, hvor jeg har min hverdag og jeg driver min forretning, siger Jesper Smidt.

Bureaulederen tror at Bunkergruppen Hirtshals har en god chance for at løbe med den samlede pris, selvom konkurrencen er hård: - Der er indstillet mange gode initiativer og arrangementer fra hele landet, og også mange, som vi her i Tversted kunne lade os inspirere af til næste år. Jeg vælger alligevel at tro på gode chancer for vores egen kandidat, der lokalt har været lidt af et tilløbsstykke.

Feriepartner Danmark gentager uddelingen af midler til lokale ildsjæle og projektmagere i 2019. Allerede nu er det muligt at søge om midler til et arrangement i 2019, hvilket kan ske på www.feriepartner.dk/oplevelsespulje. Fristen for ansøgninger er 1. februar.

FAKTA:

Der er uddelt i alt 1 mio. kr. til mere end 80 lokale projekter i hele landet.

Til finalen er der udvalgt 18 projekter fra hele landet, som samlet konkurrerer om 100.000 kr.

I finalen uddeles der tre priser på henholdsvis 50.000 kr., 30.000 kr. og 20.000 kr.

Dommerkomiteen der afgør hvor de rare penge skal sendes hen udgøres af Niels Erik Folman, CEO Danske Licens Spil, Dorte Kiilerich, direktør Living Concepts og Mads Schreiner, markedschef i VisitDenmark, Tyskland.

Vinderne offentliggøres d. 28. november 2018.

Læs mere om Feriepartners oplevelsespulje på www.feriepartner.dk/oplevelsespulje

Udskriv Email

Tversted Turistinformation & Feriepartner Tversted
Østervej 2, Tversted
9881 Bindslev
+45 98 93 12 93